Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий підхід до працевлаштування – Кабмін затвердив новий порядок надання послуг центрами зайнятості

20 березня 2023, 16:50
851
0
Автор:
Реклама

Уряд продовжує вдосконалювати роботу центрів зайнятості, запроваджуючи новітні європейські практики. З цією метою було затверджено новий Порядок надання соціальних послуг суб'єктам ринку праці кар'єрними радниками, спеціалізованими кар'єрними радниками, консультантами по роботі з роботодавцями. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну 17 березня 2023 року, інформує Мінекономіки.

Новий підхід до працевлаштування розроблено з урахуванням кращого європейського досвіду щодо впровадження моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості. Послуги будуть надаватись із застосуванням підходу «кейс-менеджменту» - в залежності від типу, потреб, можливостей та особливостей клієнта.

Впровадження посади кар'єрного радника та спеціалізованого кар'єрного радника дозволить підвищити адресність соціальних послуг, розширити спектр взаємодії з безробітним населенням з урахуванням їхніх індивідуальних характеристик та потенціалу до працевлаштування.

У новому Порядку було затверджено функціональний розподіл між різними категоріями працівників центрів зайнятості для забезпечення процесу надання якісних послуг. Цей документ визначає перелік соціальних послуг, які надаватимуться суб'єктам ринку праці, а також передбачається пріоритетність надання таких послуг в електронній формі.

Також документ затверджує проведення Державним центром зайнятості моніторингу результатів діяльності центрів зайнятості, ефективності їх роботи та оприлюднення відповідних результатів, зокрема на власному офіційному веб-сайті.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини