Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може новостворена юрособа обрати ставку єдиного податку, яка передбачає сплату ПДВ

22 березня 2023, 15:45
334
0
Автор:
Реклама

Ставка єдиного податку, визначена для третьої групи у розмірі 3%, може бути обрана платником єдиного податку третьої групи, який обрав ставку єдиного податку в розмірі 5%, у разі добровільної зміни ставки єдиного податку шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка, та реєстрації такого платника єдиного податку платником ПДВ у порядку, встановленому розділом V ПКУ. На цьому наголосив ГУ ДПС у Запорізькій області.

Відповідно до абз. 2 п. 183.4 ПКУ у разі зміни ставки єдиного податку відповідно до підпункту «б» пп. 4 п. 293.8 ПКУ реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату податку на додану вартість.

Реєстрація осіб, зазначених в абз. 2 п. 183.4 ПКУ, діє з першого числа календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату податку на додану вартість (абз. 2 п. 183.5 ПКУ).

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Єдиний податок за ставкою 2 %: подання звітності».

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини