Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив перелік документів для безспірного стягнення боргу за написом нотаріусів

23 березня 2023, 09:20
1510
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 21 березня 2023 р. № 250 вніс зміни до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів. Йдеться про стягнення заборгованості з виплати дивідендів у разі їх виплати через депозитарну систему України.

Так, з числа документів, що підтверджують заборгованість з виплати дивідендів і подаються для одержання виконавчого напису виключили:

- документ, що підтверджує факт неперерахування дивідендів Центральному депозитарію цінних паперів на рахунок, відкритий у Розрахунковому центрі з обслуговування договорів на фінансових ринках;

- засвідчену стягувачем копію письмової вимоги про усунення порушення, що спричинило невиплату дивідендів, яка була надіслана боржнику;

- оригінали розрахункового документа про надання послуг поштового зв'язку та опису вкладення, що підтверджують надіслання боржнику письмової вимоги про усунення порушення, що спричинило невиплату дивідендів.

Водночас до вищезазначеного переліку документів додали документ, виданий депозитарною установою, що підтверджує факт неперерахування дивідендів через депозитарну систему України.

Шукаєш роз?яснення законодавчих норм для бухгалтерського обліку? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов?язані документи, як-то статті, роз?яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини