Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розширив коло осіб, яким видають ваучери для перепідготовки вартістю понад 26 тисяч грн

24 березня 2023, 11:05
745
0
Автор:
Реклама

Уряд 21 березня 2023 року вніс зміни до Порядку № 207. Тепер захисники й захисниці, громадяни, які отримали поранення, та люди з інвалідністю зможуть отримати ваучери у розмірі до 26840 гривень для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Про це повідомляє Мінекономіки.

«Такі категорії осіб отримають можливість здобути нові знання і навички в одному із закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти. Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, включає будівництво та цивільну інженерію, кібербезпеку, інженерію програмного забезпечення та інші напрямки, визначені Мінекономіки», - пояснила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Новий порядок визначає перелік документів, які подаються для підтвердження права на отримання ваучера. Також затвердили нові форми заяви про надання ваучера, форму ваучера, а також передбачили можливість подання заяви про надання ваучера, як в паперовій, так і в електронній формі.

Ваучер надає особі право на перепідготовку (підготовку) за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця тощо.

Ваучер на навчання видається центрами зайнятості особам, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини