Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нараховувати ПДВ при передачі філії основних фондів

28 березня 2023, 13:25
278
0
Автор:
Реклама

ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє, якщо в рамках юридичної особи право власності не змінюється, то операція з передачі для виробничого використання основних фондів в межах балансу платника податку (головного підприємства), а саме: від однієї філії до іншої, чи від головної організації до однієї з філій, чи навпаки від однієї із філій до головної організації, не підлягає оподаткуванню ПДВ за умови, що головна організація є зареєстрованим платником ПДВ і здійснює облік своєї господарської діяльності і господарської діяльності філії як одного платника ПДВ.

Оскільки відокремлений підрозділ (філія) не є юридичною особою, а також відповідно до пп. 14.1.139 ПКУ не є суб'єктом господарювання, то у контролюючих органів відповідно до ст. 180 ПКУ відсутні підстави для реєстрації філії в якості платника ПДВ.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Мінфін змінив порядок ухвалення рішень щодо блокування ПН/РК».

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини