Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС перелічила перелік документів, які подавати для внесення змін до Реєстру неприбутківців

Реклама

Податківці нагадують, що при зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації, внесення змін до її установчих документів або установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких діє неприбуткова організація, така організація повинна подати до податкового органу реєстраційну заяву з позначкою «зміни», до якої додають копії документів.

Цього вимагає п. 133.4 ПКУ та Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затверджений постановою КМУ від 13.07.2016 р. № 440 (далі - Порядок № 440).

Аби внести зміни до відомостей, які містить Реєстр неприбуткових установ та організацій, подають:

1. Реєстраційнв заявв за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Порядку № 440, з позначкою «зміни».

2. Копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів), засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності).

3. Житлово-будівельні кооперативи додатково подають засвідчені підписом керівника або представника такого кооперативу та скріплені печаткою (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом.

4. Неприбуткові організації, що діють на підставі установчих документів організації вищого рівня разом із реєстраційною заявою за формою 1-РН подають засвідчену підписом керівника або представника такої організації та скріплену печаткою (за наявності) копію документа, який підтверджує включення до організації вищого рівня та надає право діяти на підставі установчих документів такої організації вищого рівня.

Упродовж трьох робочих днів податковий орган вносить зміни до відомостей, які містяться у Реєстрі неприбуткових установ та організацій, або надає відмову в разі:

- встановлення невідповідності неприбуткової організації вимогам, встановленим п. 133.4 ПКУ;

- подання неприбутковою організацією не в повному обсязі зазначених документів, необхідних для внесення змін до відомостей, що містяться у Реєстрі.

Джерело: повідомлення Головного управління ДПС у Житомирській області.

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини