Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати Додаток ЄСВ 1 у складі декларації з типом "Звітна нова", якщо виправленні показники не змінили задекларовані суми ЄСВ

3 квітня 2023, 13:50
1012
0
Автор:
Реклама

ФОП на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства (якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах), подають у складі Декларації з типом "Звітна нова" Додаток ЄСВ 1, оскільки поданий раніше пакет звітності (Декларація з типом "Звітна" з Додатком ЄСВ 1) стає недіючим та отримує ознаку стану обробки "Історія подання". На цьому наголосили фахівці ДПС в роз'ясненні із категорії 201.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Згідно з п. 1 підрозд. 1 розд. IV Порядку № 5 первинні показники, які відображаються у підсистемі, що забезпечує обробку звітності та платежів, є показниками форм, зокрема, податкової звітності (далі - Документ звітності).

Якщо після подання Документа звітності платник подає до граничного строку подання новий Документ звітності із виправленими показниками, поданий раніше Документ звітності стає недіючим та отримує ознаку стану обробки "Історія подання".

Документи звітності зі статусом "Повністю введено", які набули ознаки стану обробки "Вважається неподаним", "Історія подання", "Видалений", після настання граничного строку сплати грошового зобов'язання за такими Документами звітності, автоматично обробляються інформаційною системою в частині виключення з обліку раніше рознесених до інтегрованих карток платника сум грошових зобов'язань. Вказане виключення проводиться датою отримання такої ознаки стану обробки та з використанням відповідних облікових показників (операцій) (абзац другий п. 4 підрозд. 4 розд. IV Порядку № 5).

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини