Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати декларацію з рентної плати, якщо завершився термін дії дозволу на видобуток

4 квітня 2023, 16:40
292
0
Автор:
Реклама

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що для суб'єкта господарювання, у якого закінчився термін дії спеціального дозволу на користування надрами або дозволу на спеціальне використання води, та припинено діяльність з видобування корисних копалин, в тому числі підземних вод, останнім податковим (звітним) періодом за який подається податкова декларація з рентної плати (в частині рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин) є звітний період, у якому закінчився термін дії відповідного дозволу.

Платник рентної плати до закінчення граничного строку подає до відповідного контролюючого органу за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, податкову декларацію, яка містить, зокрема, додатки з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин:

- за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України;

- за місцем обліку платника рентної плати у разі розміщення ділянки надр, з якої видобуто корисні копалини, в межах континентального шельфу та/або виключної (морської) економічної зони України.

Податкові декларації з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин подаються її платником починаючи з календарного кварталу, що настає за кварталом, у якому такий платник отримав або переоформив спеціальний дозвіл.

Платник податків зобов'язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Ренту за видобутий газ можна буде сплатити після війни: новації Закону № 2261».

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини