Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці нагадало про збереження середньої заробітку за добровольцями тероборони

Реклама

На добровольця територіальної оборони поширюються гарантії соціального і правового захисту, передбачені Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та ст. 119 КЗпП. На це акцентує увагу Східне міжрегіональне управління Держпраці.

Зокрема, на час виконання державних або громадських обов'язків, якщо за чинним законодавством України ці обов'язки можуть здійснюватися у робочий час, працівникам гарантують збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку (ч. 1 ст. 119 КЗпП).

Тож при укладенні контракту добровольця територіальної оборони та виконання державних або громадських обов'язків у робочий час, роботодавець повинен зберігати не тільки місце роботи (посади), а й середній заробіток.

Форму контракту добровольця територіальної оборони та посвідчення добровольця територіальної оборони затверджено наказом Міноборони від 07.03.2022 р. № 84.

Також читайте публікацію «Працівник - доброволець ДФТГ: гарантії, оплата й зарплатна звітність».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини