Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оплачується лікарняний, який збігається із днями медобстеження за направленням ТЦК і СП

14 квітня 2023, 14:50
583
0
Автор:
Реклама

Підстава для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності - сформований на основі медичного висновку про тимчасову непрацездатність листок непрацездатності. Про це ПФУ нагадав у листі від 14.03.2023 р. № 2800-030401-8/13066.

Водночас, громадяни України для виконання обов'язків, пов'язаних із взяттям на військовий облік, призовом або прийняттям на військову службу, а також особи, які направляються відповідними районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, Центральним управлінням або регіональним органом СБУ, відповідним підрозділом Служби зовнішньої розвідки України на медичний огляд (медичне обстеження в амбулаторних чи стаціонарних умовах), лікування, звільняються від роботи на час, необхідний для виконання зазначених обов'язків та перебування в лікувальному закладі охорони здоров'я, із збереженням за ними місця роботи, займаної посади і середньої заробітної плати.

При цьому, як повідомляють фахівці ПФУ, надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за дні хвороби працівника, які співпали з періодом проходження обстеження за направленням територіального центру комплектування та соціальної підтримки, за який йому роботодавцем збережена середня заробітна плата, не передбачено нормами Закону № 2232-XII.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Перевірки Пенсійним фондом України видачі лікарняних».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини