Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незалежна профіяльність жінки та декретні: за яких умов виплачуються страхові виплати

Реклама

На страхові виплати за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності (допомога по вагітності та пологах) можуть розраховувати мають застраховані особи. До них належать фізичні особи, які згідно із законодавством підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і сплачують (або за яких сплачуються) страхові внески.

Тож жінці, яка провадить незалежну професійну діяльність, допомогу по вагітності та пологах надають за умови, що вона перебуває в статусі застрахованої особи і не має заборгованості зі сплати ЄСВ за період до видачі листка непрацездатності (за місяці розрахункового періоду, а також місяць видачі листка непрацездатності), та це підтверджена документально (довідкою з територіального фіскального органу про відсутність заборгованості по сплаті ЄСВ та копіями відповідних Податкових декларацій, до яких включено інформацію про нарахований ЄСВ, а також копіями платіжного документу про сплату ЄСВ).

Довідки з фіскального органу потрібні у зв'язку з тим, що після запровадження квартальної звітності відомості про нарахування та сплату ЄСВ відображають в реєстрі застрахованих осіб через кілька місяців з моменту його сплати.

На цьому наголосили в ПФУ.

Де підприємцю шукати роз?яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини