Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за неподання або несвоєчасне подання декларації з плати за землю: коли застосовують в період війни

Реклама

В ДПС відповіли, чи будуть штрафи за неподання або несвоєчасне подання декларації з плати за землю (у т. ч. яка подається у зв'язку зі змінами об'єкта та/або бази оподаткування), якщо платник податків має можливість своєчасно виконати свій податковий обов'язок у період воєнного стану.

За порушення термінів подання річних декларацій на 2022 та 2023 роки суб'єкт господарювання, який мав можливість своєчасно виконувати податкові обов'язки щодо дотримання термінів подання річної декларації, не звільняється від відповідальності.

Для місячної звітності граничний строк подання декларації - упродовж 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Оскільки 20 липня 2022 року - останній (граничний) день подання місячної декларації за період лютий - травень 2022 року, то суб'єкт господарювання, який мав можливість своєчасно виконувати свої податкові обов'язки щодо дотримання термінів подання декларації за вказаний період, звільняється від відповідальності за порушення термінів подання декларації (у т. ч. декларації, яка подається у зв'язку зі змінами об'єкта та/або бази оподаткування), за умови її подання не пізніше 20 липня 2022 року.

При цьому за порушення термінів подання декларації за січень, червень - грудень 2022 року та всі місяці 2023 року (у т. ч. декларації, яка подається у зв'язку зі змінами об'єкта та/або бази оподаткування) суб'єкт господарювання не звільняється від відповідальності.

Суб'єкт господарювання, у якого відновилася можливість виконувати свої податкові обов'язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняється від відповідальності за порушення термінів подання декларації за умови її подання протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платника податків.

При недотриманні суб'єктом господарювання, який має (мав) можливість або у якого відновилася можливість своєчасно виконувати податкові обов'язки з подання декларації, зазначених вище умов, такий суб'єкт господарювання не звільняється від відповідальності за порушення термінів подання декларації.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Бухгалтерська майстерність + інструменти LIGA360 = максимум ефективності. Контролюйте зміни законодавства, знаходьте алгоритми дій для роботи, зменште рутинне навантаження завдяки сервісам для бухгалтерів. Дізнайтеся більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини