Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС посилить контроль за формою оплати в фіскальних чеках при торгівлі пальним

Реклама

ДПС контролює розрахункові операції при продажу товарів (наданні послуг), використовуючи інформацію з різних джерел, як зовнішніх (доручення Уряду та Мінфіну, інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб'єктів господарювання та громадян), так і з внутрішніх (податкова звітність, Система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій тощо).

Однин з критеріїв - дотримання суб'єктами господарювання вимог Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13, у частині наявності у фіскальних чеках обов'язкових реквізитів, у т. ч. позначення форми оплати (готівкою, електронним платіжним засобом, у кредит тощо), суми коштів за цією формою оплати та валюти операції.

До ДПС почастішало надходження інформації про випадки, коли окремі платники податків, які займаються роздрібною торгівлею на АЗС, у чеках РРО відображають завідомо недостовірну форму оплати, зокрема, при розрахунку за пальне готівкою у фіскальному чеку відображалась безготівкова форма оплати - «карткою»; «кредит»; «відомість»; «талони» тощо.

Тож ДПС звертає увагу, в першу чергу споживачів (покупців), на необхідності громадського контролю при розрахункових операціях, зокрема, в частині відповідності та достовірності відображеної інформації у фіскальних чеках, у т. ч. щодо форми оплати.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини