Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Впровадження е-ТТН: законопроект № 6534 повернули на доопрацювання

Реклама

Підкомітет ВРУ з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури розглянув проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо запровадження товарно-транспортної накладної в електронній формі» за № 6534 від 20.01.2022 року. Засідання проходило за участі представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Державної служби України з безпеки на транспорті, МВС, Національної поліції, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства фінансів, Державної регуляторної служби України.

Цим законопроектом пропонуються:

- визначення термінів, пов'язаних із впровадженням цифрових технологій у сфері автомобільних вантажних перевезень, таких як платформа електронного документообігу, оператор платформи електронного документообігу, товарно-транспортна накладна в електронній формі, реєстр е-ТТН;

- затвердження переліку даних, які зазначаються в е-ТТН;

- надання повноважень міністерствам затверджувати правила перевезення та форми е-ТТН для окремих видів вантажів, формування та реалізація державної політики з регулювання виробництва, обігу та транспортування яких відноситься до компетенції цих міністерств;

- визначено випадки, коли не треба оформляти е-ТТН при внутрішніх вантажних перевезеннях;

- запровадження обов'язку вантажовідправника відшкодувати автомобільному перевізнику збитки (штрафи), сплачених ним внаслідок внесення вантажовідправником недостовірних відомостей до е-ТТН.

Однак за результатами розгляду законодавці вирішили повернути законопроект суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини