Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба запускає веб-сервіс подачі електронних гарантій із 24 квітня

Реклама

Держмитслужба повідомила про запуск 24 квітня 2023 року веб-сервісу, який дозволятиме гарантам, які мають право гарантувати переміщення товарів під процедурою спільного транзиту, подавати гарантії в електронному вигляді.

Тож взаємодія Держмитслужби, гарантів та суб'єктів процедури щодо реєстрації гарантії в NCTS та отримання даних для роботи з нею відбуватиметься в електронній формі.

«Система дозволяє безпаперово взаємодіяти гарантам, суб'єктам процедури та Держмитслужбі в питанні реєстрації гарантій для цілей спільного транзиту. До запровадження сервісу суб'єкту процедури потрібно було отримувати оригінал паперової гарантії у гаранта, привозити таку гарантію для реєстрації в Держмитслужбу і лише після цього отримувати дані, необхідні для її застосування. Веб-сервіс дозволяє гаранту подати гарантію в електронному вигляді із застосуванням КЕП безпосередньо до Держмитслужби, що значно пришвидшує процес реєстрації нових гарантій. Після успішної реєстрації гарантії гаранту повертається інформація щодо присвоєного їй реєстраційного номера (GRN), а суб'єкт процедури в Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно» може переглянути інформацію щодо зареєстрованих на його ім'я гарантій», - зазначає заступник Голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

В Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно» гарант може переглянути інформацію по всіх виданих ним гарантіях, у тому числі про суму гарантії, дату реєстрації, суб'єкта процедури, якому видана відповідна гарантія.

Суб'єкт процедури зможе бачити в Особистому кабінеті інформацію щодо своїх гарантій, їх використання із зазначенням відповідних MRN транзитних декларацій, дат резервування та вивільнення відповідних сум, а також залишок по гарантії.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини