Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включають до витрат ФОП-загальносистемника природний убуток

19 квітня 2023, 14:10
216
0
Автор:
Реклама

ФОП зобов'язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. Облік доходів і витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через Електронний кабінет.

Облік доходів і витрат від виробництва та реалізації власної сільськогосподарської продукції ведеться окремо від обліку доходів і витрат від здійснення інших видів господарської діяльності. Про це вказали податківці ГУ ДПС у м. Києві.

Самозайняті особи заносять до типової форми відомості, за якими здійснюється облік доходів і витрат, у такому порядку, зокрема:

- у графі 2 відображається сума доходу, отриманого від здійснення господарської або незалежної професійної діяльності, зокрема, кошти, що надійшли на поточний рахунок, у касу платника податків та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг);

- інформація про документально підтверджені витрати, пов'язані з господарською діяльністю або провадженням незалежної професійної діяльності, зазначається у графах 5 - 10, відповідно.

Враховуючи зазначене, чинними нормами ПКУ та Порядку № 261 не передбачено включення до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування витрат, які виникли внаслідок природного убутку.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «ФОП-загальносистемник надає в оренду нерухомість: облік та оподаткування».

Де підприємцю шукати роз?яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини