Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 23 квітня зміниться перелік тих, кому державні нотаріуси надають послуги безкоштовно

20 квітня 2023, 13:40
1015
0
Автор:
Реклама

Мін'юст наказом від 23.03.2023 р. № 1080/5 вніс зміни до свого Порядку надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також послуг технічного характеру. Зміни наберуть чинності 23 квітня.

Новації передбачають, що державні нотаріуси надаватимуть додаткові послуги правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також послуги технічного характеру безкоштовно для таких категорій громадян:

- ветерани війни та члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

- особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;

- постраждалі учасники Революції Гідності;

- особи з інвалідністю I та II груп;

- громадяни, віднесені до 1 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Додатковими послугами правового характеру є консультації правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, складання проєктів документів та заяв, письмових довідок з питань законодавства.

Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини