Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відшкодування ПДВ у схемі із працевлаштуванням осіб з інвалідністю: БЕБ розкрило нову схему

Реклама

В Бюро економічної безпеки України викрили схему незаконного отримання відшкодування ПДВ за рахунок фіктивного працевлаштування осіб з інвалідністю на підприємствах.

Аби мінімізувати та усунути загрози економічній безпеці України від діяльності згаданих підприємств аналітики БЕБ упродовж 2022-2023 років направили рекомендації до ДПС для проведення перевірки достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ.

До того ж в ході досудового розслідування детективи БЕБ встановили, що службові особи низки товариств тривалий час подавали до органів державної влади завідомо неправдиву інформацію щодо кількості працевлаштованих осіб з інвалідністю. Тож вони безпідставно отримували можливість використання податкових пільг.

Щоб перешкодити правоохоронним органам у документуванні протиправної діяльності, офісні приміщення, які використовувались для зберігання первинних документів фінансово-господарської діяльності підприємств та інших доказів вчинення кримінального правопорушення, маскувались під місця адвокатської діяльності.

Використовуючи згадану схему, особи подавали заяви про відшкодування ПДВ до податкових органів. За 2020-2021 роки згаданим підприємствам відшкодували 182 млн грн.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини