Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експортерів можуть звільнити від штрафів за неотримання валютної виручки від контрагентів із РФ та Білорусі

Реклама

В Раді звернули увагу на ситуацію з вітчизняними підприємствами-експортерами, коли вони поставили свої товари та послуги покупцям з Російської Федерації або Республіки Білорусь ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України та досі не змогли отримати кошти від таких контрагентів з незалежних від них причин. Як результат - українським експортерам ще й загрожує відповідальність відповідно до Закону України "Про валюту і валютні операції" за неодержання грошових коштів за договором та порушення строку розрахунків, встановленого законом.

Відповідне обґрунтування наведене в Пояснювальній записці до законопроекту № 9230 від 21.04.2023 року.

Ним пропонують звільнити на період з 24 лютого 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України від відповідальності, передбаченої ч. 5 ст. 13 Закону України "Про валюту і валютні операції", резидентів - суб'єктів господарювання, що вчинили відповідне правопорушення, якщо за операціями з експорту товарів/послуг, поставлених контрагентам - резидентам Російської Федерації або Республіки Білорусь до 24 лютого 2022 року, такими резидентами - суб'єктами господарювання не було одержано грошових коштів від таких контрагентів у строки, встановлені згідно із ст. 13 Закону України "Про валюту і валютні операції".

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини