Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дисконтування кредиторки та застосування ІТ-пільги: судова практика ДПС

Реклама

За наслідками документальної виїзної перевірки Центральним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків сформовані податкові повідомлення-рішення на загальну суму близько 15,5 мільйонів гривень.

Платник податку в судовому порядку заперечив проти вимог податківців, проте суд апеляційної інстанції відмовив у повному обсязі в задоволенні скарги.

В ході судового розгляду спірним було питання відображення в бухгалтерському та податковому обліку операцій з обліку довгострокової кредиторської заборгованості. За результатами перевірки зазначена заборгованість була продисконтована за ринковими ставками, оприлюдненими на офіційному сайті НБУ.

Також предмет спору - нарахування податкових зобов'язань з ПДВ при отриманні від нерезидента послуг доступу до програмної продукції без фактичного постачання самої програмної продукції (її копії) та послуг із технічної підтримки (встановлення, налаштування, тестування, виявлення та усунення недоліків) програмної продукції (комп'ютерних програм), які не входили до складу вартості програмної продукції.

Спробуйте VERDICTUM в LIGA360. Аналізуйте тексти судових рішень, формуйте аргументи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини