Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрії відзначають проблеми в роботі алгоритмів блокування податкових накладних

Реклама

УРБ поділилась деталями зустрічі членів Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) та УКАБ із головою ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Д.Гетманцевим та представниками ДПС України.

Ольга Богданова, радник голови ВАР, зупинилась на проблемі неврахування позитивної податкової історії при блокуванні податкових накладних. Вона навела конкретні приклади, коли критерії позитивної історії не спрацьовують, бо не відображаються у кабінету платника.

«Позитивна історія не відображаються у кабінеті і не враховуються в системі алгоритмів програмному забезпечення процедури призупинення. Блокуються розрахунок коригування. Причому, коли подали документи на розблокування, податкова не розблокувала, а запросили ще документи. Але суть в тому, що коли у підприємства податкове навантаження у 30%, які ще мають бути додаткові папірці? Мінімум їх має бути. У процедурі розгляду комісії явно потрібно щось доопрацювати. Не можуть бути нерозблокованими розрахунки коригування підприємств з податковим навантаженням у 30% і більше», - зазначила Ольга Богданова.

Д.Гетманцев відзначив: «Бізнес звинувачує податкову в масовому блокуванні накладних. Але податкова не блокує - блокують алгоритми. Якщо ці алгоритми є проблемними - то це терміново необхідно виправити. Так не повинно працювати. Я був переконаний в тому, що виписані в постанові алгоритми - мають бути чітко перенесені у ПЗ і працювати. А якщо у вас один із критеріїв, тим більше на користь платника - не спрацьовує, то це уже наявність податкового боргу у кабінеті платника, за яким підтверджена неможливість виконання податкового обов'язку».

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини