Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 травня – нові форми для держреєстрації бізнесу та найменування підприємств

28 квітня 2023, 09:55
982
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали, що 1 травня 2023 року набирає чинності Наказ № 1158/5, яким затверджено нові форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Нотаріальна палата України звертає увагу, що також внесено зміни до Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки:

- для написання найменування юридичної особи літери латинського алфавіту використовуються при написанні найменування не лише англійською, а будь-якою іноземною мовою;

- найменування відокремленого підрозділу замість слів «відокремлений підрозділ» («філія», «представництво») має містити лише слово «філія» або «представництво».

Окрім того, внесено зміни до Порядку державної реєстрації ЮО, ФОП та громадських формувань, що не мають статусу юрособи, а саме - до абзацу третього пункту 1 розділу IV «Особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі». Надалі при поданні заяви в електронній формі у випадку, якщо відповідно до закону для державної реєстрації передбачено подання копії документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство (підданство) особи, яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи, до заяви долучаються електронні копії таких документів, виготовлені шляхом сканування з накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника.

Основні правила оформлення заяв, що подаються для державної реєстрації, такі:

1) заява заповнюється друкованими літерами;

2) якщо певна сторінка заяви не заповнюється через відсутність відомостей, що містяться на ній, така сторінка не підписується заявником і не подається. Кожна заповнена сторінка заяви підписується заявником;

3) друк заяви може здійснюватися з обох сторін аркуша;

4) при обранні певних полів у заяві проставляється знак «V» або інший подібний знак, що свідчитиме про обрання певного поля;

5) заповнення у заяві більше відомостей, ніж необхідно, не заборонено та не є підставою для зупинення розгляду документів (наприклад, для державної реєстрації припинення юридичної особи окрім обов'язкового внесення відомостей про ідентифікаційний код заявником може бути внесено відомості про організаційно-правову форму та назву. Аналогічно і при державній реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем).

Подання заяв в частині обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника податку на додану вартість та/або 3 включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій під час державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу/фізичну особу - підприємця, що містяться в ЄДР, шляхом заповнення відповідних сторінок заяв буде здійснюватися з дня розміщення відповідного оголошення на вебсайті Міністерства юстиції України.

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини