Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпорт енергетичного обладнання без ПДВ та мита завершився 1 травня – Держмитслужба

Реклама

Починаючи із 1 травня 2023 року завершується період звільнення імпорту окремих товарів від оподаткування ПДВ та ввізним митом, а в окремому випадку - і від акцизного податку - вказують в Держмитслужбі. Відповідне пільгове оподаткування передбачали Закони № 2836-ІХ та № 2837-IX.

Тому знову нараховуватиметься ПДВ та ввізне мито:

1. Для товарів, які імпортують підприємства або громадяни та які переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Йдеться зокрема про:

- електрогенераторні установки та частини до них;

- окремі трансформатори, їх частини, інвертори;

- окремі акумулятори, включаючи сепаратори для них;

- системи для забезпечення супутникового доступу до інтернету (Starlink).

2. Для товарів, що безоплатно надаються Енергетичним співтовариством як допомога на користь суб'єктів господарювання, що мають ліцензії на окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії та ввозяться такими суб'єктами на митну територію України для цілей відновлення та ремонту інфраструктури таких підприємств за погодженням з ЦОВВ, що забезпечує формування та реалізує державну політику в паливно-енергетичному комплексі.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини