Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як юрособам-єдинникам врахувати в декларації місяць, в середині якого набуто права власності на земділянки

2 травня 2023, 13:20
115
0
Автор:
Реклама

Згідно з п. 38 прим. 1.4 ПКУ у разі переходу права власності або права користування, у тому числі оренди, емфітевзису, суборенди, на земельну ділянку, віднесену до сільськогосподарських угідь, від одного власника, орендаря, користувача на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) до іншого власника, орендаря, користувача на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) протягом календарного року та за умови державної реєстрації такого права відповідно до законодавства, мінімальне податкове зобов'язанням щодо такої земельної ділянки визначається для попереднього власника, орендаря, користувача на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) за період з 1 січня такого календарного року до початку місяця, в якому припинилося право власності на таку земельну ділянку або в якому така земельна ділянка передана в користування (оренду, суборенду, емфітевзис), а для нового власника, орендаря або користувача на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) - починаючи з місяця, в якому він набув право власності або право користування, у тому числі оренди, емфітевзису, суборенди на таку земельну ділянку, та враховується у складі загального мінімального податкового зобов'язання кожного з таких власників або користувачів.

Відповідно до формул, наведених у ст. 38 прим. 1 "Визначення мінімального податкового зобов'язання" ПКУ , та згідно з приміткою 4 Додатків у графі 8 "Кількість календарних місяців" Додатків для розрахунку мінімального податкового зобов'язання щодо земельної ділянки, нормативна грошова оцінка якої проведена/не проведена, відображається показник щодо кількості календарних місяців, протягом яких земельна ділянка перебуває у власності, оренді, користуванні на інших умовах (у т. ч. на умовах емфітевзису) платника податків.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Мінімальне податкове зобов'язання для ФОП - платників єдиного податку 4 групи».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 108.02.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини