Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено перелік звільнених від ПДВ товарів для оборонних потреб: Закон діятиме із 3 травня

Реклама

2 травня 2023 року офіційно опубліковано Закон України «Про внесення змін до підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання/ввезення товарів для потреб безпеки і оборони у період воєнного стану» від 10.04.2023 р. № 3019-IX. Документ чинний із 3 травня 2023 року.

Ним передусім оновлено п. 32 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ, який передбачає тимчасово, на період АТО та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, та/або запровадження воєнного стану відповідно до законодавства, звільнення від ПДВ операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України товарів для оборонних потреб.

Сюди потрапили тепер, зокрема, й безпілотні літальні апарати; оптичні прилади для слідкування.

Також тимчасово, на період, що закінчується останнім календарним днем місяця, в якому буде припинено або скасовано воєнний стан в Україні, звільняються від ПДВ операції з постачання послуг, пов'язаних з програмним забезпеченням військового призначення, міжнародна передача якого підлягає державному контролю.

Окрім того, тимчасово, протягом дії воєнного стану в Україні, звільняються від ПДВ операції з ввезення на митну територію України товарів, що належать державі в особі Міноборони, ЗСУ, а також інших утворених відповідно до законів України військових формувань, розвідувальних органів, державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, на які Конституцією та законами України покладено функції із забезпечення оборони держави, поміщені у митний режим переробки за межами митної території України, та/або продукти їх переробки, які повертаються на митну територію України у митному режимі імпорту після ремонту та/або обслуговування.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини