Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роздрібні ціни на алкоголь можуть зрости – роботодавці просять уряд про підвищення

4 травня 2023, 15:00
502
0
Автор:
Реклама

ФРУ звернулася до КМУ з пропозиціями про перегляд мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Постанова №957 про встановлення мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв діє з 30 жовтня 2008 року. Відтоді у цю постанову вносилися точкові зміни у 2009 - 2018 роках. Останні зміни відбулась у 2021 році і стосувалась тільки категорії деяких вин.

За словами ФРУ, за останні роки економічна ситуація та умови ведення бізнесу в України суттєво змінилися, в тому числі і в галузі виробництва алкогольних напоїв - значно зросли вартість сировини, виробничі витрати, енергоносіїв, логістики. Сьогодні рівень мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вже не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на їх виробництво та реалізацію.

Тож роботодавці закликають Кабінет Міністрів невідкладно розглянути зміни до Постанови №957 і переглянути мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини