Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба зможе блокувати сайти нечесних продавців – проект нового Закону про захист прав споживачів

5 травня 2023, 12:15
390
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань економічного розвитку переглянув раніше прийняте рішення та схвалив з поправками для розгляду у другому читанні євроінтеграційний проект Закону про захист прав споживачів (реєстр.№ 6134). Проект Закону від 06.10.2022 р. № 6134 був прийнятий парламентом в 1-му читанні 06.10.2022 р.

Основні положення законопроекту:

- імплементовані директиви та регламенти ЄС у сфері захисту споживачів;

- поширено дію закону на сферу харчової продукції в частині економічних прав споживача;

- визначені права та обов'язки споживачів в електронній торгівлі;

- передбачено запровадження Єдиного державного веб-порталу для споживачів у сфері електронної комерції;

- визначено перелік інформації про продукцію та суб'єкта господарювання, яку він повинен надавати при здійсненні електронної торгівлі та відповідальність за відсутність такої інформації, крім того, відповідальність суб'єкта господарювання, що надає послуги торговельного електронного майданчику (маркетплейса) для розміщення товарів для продажу інших суб'єктів господарювання;

- Держпродспоживслужбі надано право звертатися до провайдера інтернет-послуг щодо обмеження доступу до веб-сайтів (частини веб-сайту, програмного забезпечення) суб'єктів господарювання, які використовують нечесну підприємницьку практику та порушують законодавство про захист прав споживачів та інше.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини