Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пропонує зміни до порядку обліку платників податків

Реклама

ДПС представила проект змін до Порядку обліку платників податків і зборів.

Пропонується переглянути окремі положення Порядку обліку та норми деяких наказів Мінфіну щодо визначення особливостей обліку платників з місцезнаходженням (місцем проживання) на тимчасово окупованих територіях.

Окрім того, норми порядку обліку платників податків, які стосуються відкриття рахунків у банках та інших фінансових установах, доповнять аналогічними нормами щодо відкриття рахунків у небанківських надавачів платіжних послуг або електронних гаманців у емітентів електронних грошей.

Також уточнять положення порядку обліку в частині сплати податків і зборів у разі зміни місцезнаходження суб'єкта господарювання, зокрема зазначається, що у разі зміни місцезнаходження суб'єкта господарювання та його реєстрації як платника податків за новим місцезнаходженням сплата визначених податковим законодавством загальнодержавних податків і зборів, які розподіляються між державним та місцевими бюджетами, та місцевих податків і зборів здійснюється за місцем попередньої реєстрації платника податків до закінчення поточного? бюджетного періоду.

Буде передбачено, що заяву за формою № 8-ОПП можна подати особисто платником податків або представником, уповноваженою на це особою, поштою або в електронній формі.

Передбачено й спрощення форми заяви про взяття на облік нерезидента або його відокремленого підрозділу (форма № 1-ОПН).

Бухгалтерська майстерність + інструменти LIGA360 = максимум ефективності. Контролюйте зміни законодавства, знаходьте алгоритми дій для роботи, зменште рутинне навантаження завдяки сервісам для бухгалтерів. Дізнайтеся більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини