Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін збільшив перелік товарів, заборонених до ввезення на митну територію України

12 травня 2023, 12:30
935
0
Автор:
Реклама

Постановою КМУ від 09 травня 2023 р. № 459 внесено зміни до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації. Таке рішення уряд ухвалив для запобігання потраплянню російського палива, нафти та нафтопродуктів до України.

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник, коментуючи рішення уряду, пояснив, що раніше, попри численні санкції, заборони та ембарго, паливо російського походження, нафта, нафтопродукти потрапляли до країн ЄС, Туреччини та інших країн, а звідти і на український ринок як ресурс невизначеного походження.

Ухвалені зміни розширюють заборону на такі товари:

- нафта й нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), сирі;

- нафта і нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продукти, в іншому місці не зазначені, із вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів);

- відпрацьовані нафтопродукти;

- гази нафтові й інші вуглеводні в газоподібному стані;

- паливо моторне альтернативне, в іншому місці не зазначене;

- біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини