Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують за неподання інформації про водокористувачів, яким видано дозволи на спецводокористування

16 травня 2023, 17:55
331
0
Автор:
Реклама

Застосування штрафних санкцій за неподання контролюючим органам інформації про водокористувачів, яким видано дозволи на спеціальне водокористування, та переліку водокористувачів - абонентів нормами ПКУ не передбачено. Про це відзначили податківці ГУ ДПС у м. Києві.

Нагадуємо, що у разі зміни умов водокористування, видачі протягом року нових дозволів на спеціальне водокористування, укладення договорів на поставку води водокористувачі, які отримали переоформлені дозволи на спеціальне водокористування, договори на поставку води, зобов'язані протягом 10 днів повідомити про це контролюючим органам та органам водного господарства.

У разі несплати рентної плати або сплати її не в повному обсязі протягом шести місяців контролюючі органи подають інформацію про платників рентної плати до органів, що видають дозволи на спеціальне водокористування, для вжиття до них заходів згідно із законом.

Згідно з п. 255.12 ПКУ порядок подання декларації, строки сплати, відповідальність платників рентної плати за спеціальне використання води та контроль за її справлянням визначено ст.ст. 257 і 258 ПКУ.

На платника рентної плати покладається відповідальність за правильність обчислення, повноту і своєчасність її внесення до бюджету, а також за своєчасність подання контролюючим органам відповідних податкових декларацій згідно із нормами ПКУ та інших законодавчих актів

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Податківці узагальнили дві ІПК щодо водної ренти».

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини