Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна сформувати податковий кредит за касовим чеком на суму менше 200 грн на підакцизний чи імпортний товар

17 травня 2023, 11:05
415
0
Автор:
Реклама

Підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, також є касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку). Про це нагадали фахівці ГУ ДПС у Чернівецькій області.

У разі використання платниками для розрахунків із споживачами РРО та/або програмних РРО касовий чек повинен містити дані про загальну суму коштів, що підлягає сплаті покупцем з урахуванням податку, та суму цього податку, що сплачується у складі загальної суми.

Тому, якщо касовий чек, що виданий при постачанні підакцизних/імпортованих товарів, містить загальну суму отриманих товарів, що не перевищує 200 гривень за день (без ПДВ), загальну суму нарахованого податку та податковий номер постачальника, то платник податку має право на формування податкового кредиту на підставі такого касового чеку.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Продавець не надсилає розрахунок коригування: коли покупцеві необхідно відобразити коригування податкового кредиту».

LIGA360 - секрет ефективності бухгалтера. Аналітика, моніторинг законодавства, особисті консультації експертів. Обери вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини