Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для Держпраці змінять коло повноважень – проект постанови КМУ

26 травня 2023, 16:25
2562
0
Автор:
Реклама

СПО об'єднань профспілок оприлюднив проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін Положення про Державну службу України з питань праці”.

Так, у Положенні про Державну службу України з питань праці в числі завдань відомства пропонують замінити забезпечення роботодавців і працівників технічною інформацією та консультацією на держнагляд у сфері функціонування ринку природного газу в частині підтримання належного технічного стану систем, вузлів і приладів обліку природного газу на об'єктах його видобутку та забезпечення безпечної і надійної експлуатації об'єктів Єдиної газотранспортної системи.

У перелік повноважень Держпраці хочуть додати:

- розробку норм і правил з питань охорони надр, безпечного ведення гірничих робіт та їх маркшейдерського забезпечення;

- перевірку відомостей, зазначених у звіті про заходи безпеки на об'єкті підвищеної небезпеки;

- опрацювання та аналіз інформацію про щорічний план розвитку гірничих робіт;

- ліцензування діяльності з виробництва вибухових матеріалів промислового призначення за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, та контроль за дотриманням суб'єктами господарювання відповідних ліцензійних умов.

Також буде уточнено зміст повноваження щодо здійснення державного гірничого нагляду та перелік того, що Держпраці погоджує. Ще низка пунктів Положення зазнають уточнень чи виправлень.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини