Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи надають декретну відпустку, якщо працівниця у простої – Пенсійний фонд

25 травня 2023, 17:25
961
0
Автор:
Реклама

ПФУ у листі від 04.04.2023 р. № 2800-030402-8/18033 пояснив, що у разі настання у застрахованої особи права на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами на підставі листка непрацездатності під час простою підприємства, простій для застрахованої особи переривається і надається зазначена відпустка. Адже відповідно до ч. 3 ст. 18 Закону № 1105 у разі надання застрахованій особі відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами у період простою підприємства, установи, організації не з вини застрахованої особи, щорічної (основної чи додаткової) відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, додаткової відпустки у зв'язку з навчанням, творчої відпустки допомога по вагітності та пологах надається з дня виникнення права на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами.

Згідно з п. 1 ст. 19 Закону № 1105 допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу), обчисленої відповідно до Порядку № 1266, і не залежить від страхового стажу.

Читайте також "Робота за ЦПД та декретні: ПФУ вказав на терміни виплати".

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини