Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який порядок виключення платників ПДВ із переліку ризикованих

Реклама

В якому порядку розглядають виключення платника податку з переліку ризикованих, розповіли в Головному управлінні ДПС у Харківській області.

Питання відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості розглядає комісія регіонального рівня (п. 6 Порядку № 1165).

Вона розглядає такі питання у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості.

Серед документів, які необхідні для розгляду питання виключення платника податку з переліку ризикових:

- договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками до них;

- договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції;

- первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявних типових форм та галузевої специфіки, накладні;

- розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків;

- документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачено договором та/або законодавством;

- інші документи, що підтверджують невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Інформацію та копії документів, подані платником податку, комісія регіонального рівня розглядає протягом 7 робочих днів, що настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення.

Ознайомтеся додатково із публікаціями:

- Мінфін змінив порядок ухвалення рішень щодо блокування ПН/РК;

- Блокування ПН/РК: черговий update від Кабміну;

- Блокування податкових накладних: особливості подання таблиці даних платника ПДВ.

Читайте усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини