Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд відмовив у реєстрації податкових накладних через відсутність права підпису у нового директора

Реклама

Головне управління ДПС в Одеській області навело деталі постанови П`ятого апеляційного адміністративного суду від 14 лютого 2023 року у справі № 420/12264/22.

Суд вважає, що контролюючий орган приймаючи відмову у прийнятті спірних податкових накладних діяв правомірно, адже на час складання спірних податкових накладних у нового керівника позивача було відсутнє право підпису. Водночас представник товариства не надав відповідних та належних доказів того, що товариство зверталось у період складання спірних податкових накладних за проведенням державної реєстрації нового керівника товариства та отримання товариством відмови у проведенні таких реєстраційних дій.

Також суд дослідив питання як саме і коли працював ЄДР та зазначив, що дійсно, з інформаційних джерел, з 06.05.2022 року в Україні запрацював Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (бізнесу), а саме запрацював для загального доступу.

Однак, що ж стосується самих державних реєстраторів та реєстраційних дій, то суд відмічає, що державні реєстратори працювали упродовж спірного періоду та у товариства була наявна можливість звернутись за державною реєстрацією нового керівника та отримати відповідну відповідь. При цьому, таких дій вчинено не було та не зазначено наявність відповідних підстав, які унеможливили товариство звернутись до державного реєстратора із таким звернення.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини