Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада встановила 8 травня святковим і неробочим днем

30 травня 2023, 10:00
511
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №9278, метою якого є встановлення Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років, що відзначатиметься щороку 8 травня разом з іншими європейськими державами.

Також законопроектом вносяться відповідні зміни до КЗпП та до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», зокрема пропонується визначити День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років 8 травня - святковим і неробочим днем (замість 9 травня).

Ми вже інформували, що це законопроект як невідкладний вніс на розгляд парламенту Президент України Володимир Зеленський 8 травня 2023 року. За нього проголосували 317 нардепів. Після підписання Президентом цей закон набере чинності з дня, наступного за днем офіційного оприлюднення.

Як зазначає Український інститут національної пам'яті, 9 травня в Україні, починаючи з цього року, відзначають День Європи. Цього дня в 1950 році французький міністр закордонних справ Робер Шуман виступив з ініціативою створити Європейську спільноту вугілля та сталі. Декларація Шумана стала предтечею Європейського Союзу. День Європи 9 травня офіційно відзначають у країнах ЄС, а також у Молдові, Грузії, Туреччині та частково визнаній Республіці Косово.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини