Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр фінансів заперечує стягнення податків з волонтерів

2 червня 2023, 11:05
551
0
Автор:
Реклама

В Україні волонтери, які офіційно допомогають армії, не сплачують жодних податків з тих товарів, що передають Збройним силам України. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Хочу запевнити, що жодних податків з тих товарів, які передаються ЗСУ, сплачувати не потрібно. Це діюча норма Податкового кодексу. Тут не може бути жодних інших тлумачень. Наголошую, ті волонтери, хто офіційно ведуть свою діяльність для допомоги армії - не сплачують ЖОДНИХ податків», - сказав міністр.

Сергій Марченко зазначив, що Кабмін на засіданні 2 червня розгляне питання про включення дронів у Постанову №112. Уряд також визначить уповноваженого представника, який буде забезпечувати як постійну комунікацію, так і вирішення проблемних питань, які постійно виникають у волонтерському середовищі.

Раніше окремі ЗМІ повідомили, що волонтери зобов'язані сплачувати податки з коштів, зібраних на потреби українських військових, якщо вони витрачаються на товари не з Постанови № 112. Цей акт визначає перелік товарів (робіт, послуг), сума благодійної допомоги для закупівлі яких не включається до оподатковуваного доходу платників ПДФО. Низка волонтерів підкреслили, що цей акт не включає сучасні високотехнологічні товари, які життєво необхідні для ЗСУ, передусім - безпілотники та дрони.

Нагадаємо, що минулого року до ПКУ внесено зміни щодо звільнення від оподаткування певних видів благодійної допомоги, зібраної волонтерами. Так, благодійники - фізичні особи можуть не сплачувати ПДФО з зібраних коштів у разі включення їх до Реєстру волонтерів та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини