Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив порядок блокування податкових накладних

Реклама

Уряд прийняв зміни до Постанови № 1165, яка встановлює порядок блокування податкових накладних. Про це повідомив Д.Гетманцев.

Такі зміни спрямовані на зменшення відсотку зупинених накладних та спрощення адміністративних процедур для платників, зокрема:

1. Передбачено автоматичну реєстрацію ПН/РК у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення.

2. Передбачено автоматичну реєстрацію зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за умови виконання певних умов.

3. Визначено механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування ТПП.

4. Визначено, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування ТПП автоматично призупиняється, проте не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових.

5. У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини