Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи розривається договір про добровільну сплату ЄСВ у випадку працевлаштування

Реклама

Податківці пояснили, чи можна фізичній особі у зв'язку з працевлаштуванням розірвати упродовж першого року укладений договір про добровільну участь у ЄСВ, термін дії якого не минув.

Договір про добровільну участь може бути достроково розірваний застрахованою особою за її бажанням, якщо договір діяв не менше одного року (абз. 2 п. 1 ч. 8 ст. 10 Закону № 2464).

Проте набуття застрахованою особою відповідно до Закону № 2464 зобов'язань щодо участі в системі загальнообов'язкового державного соцстрахування договір про добровільну участь може бути достроково розірваний територіальним органом.

Тож фізична особа, яка виявила бажання на добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування укладає договір про добровільну участь у сплаті ЄСВ на термін визначений у договорі, але не менше одного року.

Тому розірвати договір достроково, впродовж першого року дії, може лише територіальний орган за умови набуття застрахованою особою зобов'язань щодо участі в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (працевлаштування).

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини