Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запроваджує нові умови обов’язкового технічного контролю транспортних засобів

7 червня 2023, 16:40
1399
0
Автор:
Реклама

Головний сервісний центр МВС напрацював деякі зміни, які дозволяють більш ефективно здійснювати обов'язковий технічний контроль за перевізниками. Про це йдеться у постанові КМУ від 19.05.2023 р. № 514. Нагляд за тими суб'єктами, які здійснюють обов'язковий технічний контроль транспортних засобів перевізників буде проводитись не фотофіксацією, а за допомогою відеозйомки. Ці зміни набудуть чинності 25 серпня.

«Відеофіксація буде здійснюватися під час усього процесу перевірки технічного стану, а матеріали відеофіксації зберігатимуться у суб'єкта проведення ОТК. Посилання на файли з відеофіксацією після проведення перевірки автомобіля завантажуватимуться до загальнодержавної бази даних. Органи державної влади та місцевого самоврядування, юридичні особи та громадяни за відповідними зверненнями зможуть отримати від суб'єкта проведення обов'язкового технічного контролю транспортного засобу відеоматеріали процесу перевірки транспортного засобу», - пояснив начальник управління взаємодії із суб'єктами обов'язкового технічного контролю Головного сервісного центру МВС Віталій Фіклістов.

Також запроваджується електронний протокол, аби уся інформація, потрібна для різних структурних підрозділів МВС, була в Єдиному державному реєстрі МВС. Очікують, що запровадження електронної форми протоколу зменшить рівень ризику підробки протоколу перевірки технічного стану автомобіля.

Зміни також стосуються спрощення процедури подання заяв про погодження переобладнання транспортних засобів юридичних осіб, які надають послуги перевізників. Зокрема, виключена необхідність подання до заяви копії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та акта проведення його огляду.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини