Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст пояснив як уникнути шахраїв під час купівлі товарів в Інтернеті

13 червня 2023, 17:23
341
0
Автор:
Реклама

Шахраї намагаються ошукати всіх, навіть волонтерів та військових, які захищають право України на свободу на полі бою. Про це розповіли у Мін'юсті. Наприклад, шахраї пропонують автівки, що мають попит серед військових. Для цього створюють фейкові облікові записи в соціальних мережах, наприклад в інстаграмі, де публікують оголошення щодо продажу автомобілів. Потенційних покупців переконують здійснити передоплату, щоб «притримати» автівку, оскільки її хоче придбати інший покупець. Так шахраї отримують кошти, а потім зникають.

Також шахраї можуть розміщувати подібні оголошення на різних інформаційних майданчиках та пропонувати постачання автівок з-за кордону. Під приводом розмитнення виманюють передоплату від покупців, а потім зникають та блокують клієнтів.

Трапляються випадки, коли шахраї створюють телеграм-канали, де «продають» різноманітну військову амуніцію, за отримання товару просять повну передплату.

Щоб уникнути платіжного шахрайства під час купівлі товарів в Інтернеті, необхідно бути дуже уважним та перевіряти продавців. У разі сумнівів не слід ризикувати та здійснювати покупку, щоб не втратити кошти. Краще скористатися послугами надійного продавця або розглянути альтернативні варіанти покупки. Важливо пам'ятати, що безпека платежів в Інтернеті залежить від нашої уважності та обережності.

Надавайте перевагу післяплаті, кажуть у Мін'юсті, замовляйте товари з попереднім унесенням оплати лише в перевірених та відомих Інтернет-магазинах. Остерігайтеся онлайн-магазинів, які заманюють купити товари за заниженими цінами. Не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах. Обирайте лише перевірені ресурси для онлайн-покупок.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, заповніть форму зворотного зв'язку на сайті Кіберполіції.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини