Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив зміни до ПКУ у зв’язку зі скасуванням карантину

14 червня 2023, 09:55
2626
0
Автор:
Реклама

На засіданні Кабміну було схвалено проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України, пов'язаних із завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроектом передбачено:

- скасування функції, що тимчасово здійснювалась контролюючими органами в частині формування Реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання витрат, понесених за сплату ЄСВ за найманих осіб, та здійснення розрахунку розмірів сум таких компенсацій для їх виплати суб'єктам господарювання - юридичним особам;

- виключення з ПКУ підпунктів 29-3.3, 29-3.4 та 29-3.5 із пункту 29-3 підрозділу 5 розділу XХ «Перехідні положення», якими встановлюється тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів.

Варто зазначити, що Всесвітня організація охорони здоров'я у травні скасувала статус пандемії COVID-19. Наразі в Україні відповідний карантин діє до 30 червня 2023 року.

Нардеп Я. Железняк зауважив: «У нас карантин формально ще діє до 30.06.2023, ну і судячи по внесення такого факту закону Урядом, то на цьому і завершиться. Більшість норм і так втрачають свою силу після закінчення пандемії, але тут дві технічні зміни: щодо Реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання про тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів».

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини