Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднення Реєстру керівників боржників та контроль за компаніями — Кабмін збільшив повноваження ДПС

16 червня 2023, 10:40
857
0
Автор:
Реклама

На засіданні уряду було внесено зміни до Положення про Державну податкову службу України. Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Віднесено до основних завдань ДПС:

- здійснення податкового контролю за контрольованими іноземними компаніями;

- забезпечення ведення обліку єдиного внеску, а також облік руху коштів на єдиному рахунку;

- забезпечення ведення та оприлюднення Реєстру керівників платників податків- боржників;

- здійснення контролю за своєчасністю та повнотою сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств платниками податку, які здійснюють діяльність з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі.

Також передбачено, що ДПС організовує та здійснює взаємодію та обмін інформацією з компетентними органами іноземної юрисдикції (держави, території) згідно із законодавством, міжнародними договорами України, у тому числі автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей відповідно до Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки, який включає коментарі до нього (Common Standard on Reporting and Due Diligence for Financial Account Information (CRS), звітами у розрізі країн міжнародних груп компаній (СbC) та автоматичний обмін інформацією відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) тощо.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини