Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнення податкових зобов’язань з екоподатку: роз’яснення ДПС

14 червня 2023, 14:25
308
0
Автор:
Реклама

ДПС видала лист від 05.06.2023 р. № 12876/7/99-00-04-01-03-07, яким роз'яснено особливості уточнення податкових зобов'язань з екологічного податку.

Так, платники екологічного податку, які до дати набрання чинності Законом № 3050 у податкових періодах 2022-2023 років задекларували податкові зобов'язання за об'єкти оподаткування, які розташовані на Територіях, включених до Переліку територій, затвердженого Наказом, керуючись п. 50.1 ПКУ, можуть уточнити такі податкові зобов'язання шляхом подання відповідних уточнюючих податкових декларацій.

За період 2023 року податкові зобов'язання уточнюються відповідно до періодів початку та звершення бойових дій або тимчасової окупації на відповідних Територіях.

Платники екологічного податку, зареєстровані (взяті на облік) за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів на земельних ділянках, забруднених вибухонебезпечними предметами, або які були визнані потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами, які до дати набрання чинності Законом № 3050 задекларували за 2022 та/або 2023 роки податкові зобов'язання, мають право відкоригувати нараховані за ці періоди суми екологічного податку шляхом подання уточнюючих податкових декларацій.

Уточнення податкових зобов'язань здійснюється за періоди, протягом яких земельні ділянки, за місцем розміщення джерела забруднення, були визнані забрудненими або потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами. Визнання територій забрудненими (потенційно забрудненими) вибухонебезпечними предметами підтверджується прийняттям Органом рішення про звільнення від справляння плати за землю за земельну ділянку.

Платники податків, які у 2022-2023 роках не декларували свої податкові зобов'язання за об'єкти оподаткування, розташовані на Територіях, затверджених Наказом, мають задекларувати відповідні податкові зобов'язання за їх наявності.

Джерело: повідомлення Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини