Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в оплаті праці держслужбовців і новий Порядок перевірок суб’єктів фінмоніторингу – рішення КМУ

19 червня 2023, 10:55
2312
0
Автор:
Реклама

На засіданні КМУ 16 червня 2023 року було внесено зміни до постанови від 25.04.2023 р. №391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану». Про це повідомив Тарас Мельничук, представник уряду в парламенті.

Зміни спрямовані на удосконалення механізму оплати праці працівників державних органів (крім бюджетних установ (закладів, організацій), утворених державними органами; працівників інших державних органів, оплата праці яких регулюється спеціальними законами; військовослужбовців; осіб рядового і начальницького складу та поліцейських), які безпосередньо здійснюватимуть свої повноваження на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, включених до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Мінреінтеграції.

Також було затверджено Порядок здійснення нагляду у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення за діяльністю суб'єктів первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснюють Міністерство фінансів, Міністерство юстиції, Міністерство цифрової трансформації. У Порядку передбачено процедури щодо організації, підготовки та проведення планових/позапланових, у тому числі безвиїзних, перевірок, а також оформлення результатів перевірок, визначено права та обов'язки посадових осіб суб'єкта державного фінансового моніторингу, які проводять перевірку, права та обов'язки посадових осіб СПФМ під час проведення перевірки.

Більш детально про ці акти розповімо після офіційного оприлюднення їхніх текстів.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини