Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсація проїзду працівника до місця роботи оподатковується - ДПС

20 червня 2023, 13:15
991
0
Автор:
Реклама

Юрособа зобов'язана компенсувати (відшкодувати) найманому працівнику витрати на проїзд у таких випадках:

- у зв'язку з переведенням, прийняттям або направленням на роботу в іншу місцевість

- у зв'язку з службовими відрядженнями.

Компенсація вартості проїзду в інших випадках може здійснюватися за рішенням керівника підприємства та вважатися додатковим благом найманого працівника.

За словами податківців ГУ ДПС у Житомирській області, податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок за ставками, визначеними у ст. 167 ПКУ.

Враховуючи те, що проїзд найманого працівника до місця роботи та/або з роботи до дому не пов'язано із виконання ним трудової функції та не підпадає під дію КЗпП, то у разі прийняття керівником підприємства рішення щодо виплати компенсації за проїзд працівнику сума такої компенсації буде оподатковуватися ПДФО на підставі п.п. 164.2.17 ПКУ.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Які документи підтверджують відрядження».

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини