Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна скласти та зареєструвати зведену акцизну накладну в інші терміни

23 червня 2023, 12:35
517
0
Автор:
Реклама

Платник податку має право зареєструвати акцизну накладну та/або розрахунок коригування в ЄРАН, в якій загальний обсяг реалізованого пального не перевищує обсяг, обчислений відповідно до п. 232.3 ПКУ (п. 231.6 ПКУ). Про це податківці нагадали в ІПК ДПС від 18.05.2023 р. № 1206/ІПК/99-00-09-04-03-06.

Податківці окремо відзначили, що при заправленні пального з акцизного складу пересувного в паливний бак транспортного засобу за договорами підряду (при одночасному виконанні умов, за яких такі операції відносяться до власного споживання пального) або для власного споживання, суб'єкт господарювання може складати та реєструвати зведені акцизні накладні на такі операції - на обсяг пального, що не перевищує обсяг, який за даними СЕА РПСЕ обліковується в такому акцизному складі пересувному, та який не може перевищувати його місткість.

У п. 231.3 ПКУ наданий максимальний термін складання зведеної акцизної накладної (не пізніше останнього дня місяця) - на обсяг пального, використаного, зокрема, для власного споживання протягом такого місяця.

Разом з цим ПКУ не позбавляє платника податку права складати зведену акцизну накладну на обсяги пального, реалізованого для власного споживання, протягом меншого періоду.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Не зареєстрована під час воєнного стану акцизна накладна не призводить до штрафів: ДПС змінила позицію».

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини