Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба розповіла, як повернути надміру сплачений військовий збір

Реклама

Яким повернути або врахувати в рахунок майбутніх платежів суму надміру сплаченого військового збору, пояснюють в Головному управлінні ДПС у Черкаській області.

Податківці відзначають, що умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань визначені ст. 43 ПКУ.

Обов'язкова умова для повернення сум грошового зобов'язання та пені - подання заяви про таке повернення (крім повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПФДО, які повертаються контролюючим органом на підставі поданої платником податків податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний календарний рік за результатами проведення перерахунку його загального річного оподатковуваного доходу) протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми та/або пені.

Заяву подають у довільній формі, в якій зазначають напрям перерахування коштів:

- на рахунок платника податків у банку, небанківському надавачу платіжних послуг;

- на єдиний рахунок (у разі його використання);

- на погашення грошового зобов'язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету;

- повернення у готівковій формі коштів у разі відсутності у платника податків рахунку в банку, небанківському надавачу платіжних послуг.

Також заяву можна подати до територіального органу ДПС в електронній формі.

Податковий орган не пізніше ніж за п'ять робочих днів до закінчення 20-денного строку з дня подання платником податків заяви готує висновок про повернення належних сум коштів з відповідного бюджету та подає його для виконання відповідному органові Казначейства.

Водночас треба враховувати, що податковий агент має право повернути або врахувати в рахунок сплати наступних платежів тільки ту суму надміру сплаченого військового збору, яка була перерахована до бюджету понад суму грошових зобов'язань, граничний строк сплати якої настав на таку дату.

На цю тему також читайте:

- Повернення переплати з ПДФО: коли можна подати заяву;

- Для звернення із заявами про повернення коштів з бюджету передбачено спеціальний строк - ВС.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини