Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запоріжжя, Бровари, Червоноград і ще 1400 назв населених пунктів рекомендують змінити – Нацкомісія

28 червня 2023, 09:45
1549
0
Автор:
Реклама

Національна комісія зі стандартів державної мови інформує, що створила на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» робочу групу, до складу якої увійшли фахівці-філологи та історики закладів вищої освіти з усіх регіонів України.

На підставі пропозицій членів робочої групи Комісія ухвалила рішення від 22.06.2023 р. № 230 та від 27.06.2023 р. № 231, визначивши перелік назв сіл, селищ та міст, які потребують зміни через невідповідність орфографічним, граматичним та словотвірним нормам української мови або містять у назві ідеологеми, пов'язані з російською імперською політикою в Україні.

До рішення №230 навели 24 додатка - для кожної області. Рішення №231 стосується топонімів АР Крим.

Зокрема, для Запоріжжя комісія пропонує обґрунтувати доцільність збереження поточної назви або запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку. Для міст Южне Одеської та Червоноград Львівської областей - запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку. Ну а назву міста Бровари пропонують змінити на Броварі.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини