Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в оплаті лікарняних сумісників – законопроект

28 червня 2023, 15:45
991
0
Автор:
Реклама

Федерація профспілок України звернулася до Міністерства соціальної політики України з метою врегулювання питання щодо наданням допомоги по тимчасовій непрацездатності та вагітності і пологах застрахованим особам, які крім основного місця роботи працюють за сумісництвом на цьому ж чи на іншому підприємстві.

З метою вирішення зазначеного питання Мінсоцполітики спільно з Пенсійним фондом опрацьовано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов'язкового державного соціального страхування», яким передбачено зміни до статті 22 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», якими пропонується уточнити, що допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомога по вагітності та пологах застрахованим особам надається як за основним місцем роботи, так і за місцем роботи за сумісництвом.

Проектом також передбачається надати можливість застрахованій особі подавати заяву в паперовій або електронній формі безпосередньо до територіального органу Пенсійного фонду для призначення страхової виплати, якщо її роботодавець не нарахував та не виплатив допомогу за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності у зв'язку з відсутністю можливості встановлення місцезнаходження цього страхувальника або внаслідок дії обставин непереборної сили у період дії воєнного, надзвичайного стану.

Нині зазначений законопроект опрацьовується державними органами, після чого буде внесений на розгляд Кабінету Міністрів України.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини